Ingredientai
- Bulvės 20 vnt. panašaus dydžio
- Šalotinis svogūnas 6 vnt. nedideli
- Rozmarinai 3 vnt. šakelės šviežio
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Balzaminis actas 2 valg. š.
- Druska 0,75 arbat. š. arba paga skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba paga skonį
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitinkite iki 200 C laipsnių temperatūros.
2. Bulves nuskuskite ir supjaustykite perpus.
3. Dėkite bulves, svogūnus, rozamrinus į kepimo skardą aukštesniais kraštais, supilkite aliejų, balzaminį actą ir gerai išmaišykite. Užberkite druskos ir pipirų.
4. Kepkite 20-30 min., kol bulvės bus apskrudusios ir minkštos.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos