Ingredientai
- Bulvės 20 vnt. vidutinio dydžio
- Garstyčios 2 valg. š. grūdėtųjų Dijono
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. ir dar šiek tiek skardai patepti
- Sviestas 2 valg. š. ištirpinto
- Citrinos sultys 2 valg. š.
- Česnakai 3 skiltelės sutraiškytos
- Raudonėliai 1 valg. š. džiovinto (nebūtinai)
- Citrinos žievelė 1 arbat. š. nutarkuotos
- Druska 0,75 arbat. š. arba paga skonį
- Juodieji pipirai 0,3 arbat. š. arba paga skonį
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 200 C laipsnių temperatūros. Plačią kepimo skardą plonai ištepkite aliejumi.
2. Bulves nuplaukite, jei norite, nuskuskite (jei jos labai gerai nušveistos, galima ir neskusti) ir perpjaukite pusiau arba supjaustykite ketvirčiais.
3. Dideliame dubenyje sumaišykite garstyčias, alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir nutarkuotą žievelę, česnaką, raudonėlį ir druską. Suberkite bulves ir labai gerai (geriausiai – rankomis) sumaišykite, kad bulvės gerai pasidengtų priedų mišiniu. Užbarstykite pipirų.
4. Dėkite bulves vienu sluoksniu ant kepimo skardos, jei dubenyje liko priedų mišinio, apšlakstykite jas, o tada dėkite kepti.
5. Kepkite 20-30 min., kol bus minkštos ir apskrudę.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos