Ingredientai
- Bulvės 4 vnt. vienodo dydžio
- Varškė 200 g
- Grietinė 4 valg. š. arba natūralus jogurtas
- Saliamis 100 g
- Sviestas 50 g
- Česnakai 1 skiltelės
- Krapai 10 g
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Bulves nušveiskite šepetėliu, nuplaukite tekančio vandens srove, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
2. Kiekvienoje bulvėje įpjaukite kryžiuką, sudėkite į skardą ir kepkite 220 laipsnių orkaitėje apie 50 minučių.
3. Kol bulvės kepa, paruoškite varškės ir saliamio padažą. Varškę sutrinkite šakute, įmaišykite grietinę arba jogurtą, išspauskite česnaką, suberkite smulkiai kapotus krapus, pagardinkite pipirais, pasūdykite ir gerai išmaišykite.
4. Pusę saliamio supjaustykite plonais griežinėliais, kitą pusę – kubeliais. Kubeliais pjaustytą dešrą įmaišykite į varškės padažą.
5. Ištraukite bulves iš orkaitės ir spustelėkite iš šonų, kad atsivertų. Pabarstykite druska, uždėkite gabalėlį sviesto. Ant kiekvienos bulvės užkrėskite varškės padažo, ant viršaus uždėkite griežinėliais pjaustyto saliamio.
6. Patiekite su salotų lapais, juodosiomis alyvuogėmis ir raudonojo svogūno griežinėliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita