Ingredientai
- Cukinijos 4 vnt.
- Džiūvėsiai 100 g
- Sūris 100 g pvz. parmezano
- Citrinos 1 vnt. ir marinatui pusės citrinos sulčių
- Linų sėmenys 1 valg. š.
- Saulėgrąžos 1 valg. š.
- Migdolai 1 valg. š. kapoti
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
- Pesto padažas 2 valg. š. marinatui
- Bazilikai 2 arbat. š. marinatui čiobreliai, rozmarinai...
- Aliejus 85 ml marinatui
- Druska 1 arbat. š. marinatui pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. marinatui pagal skonį
Kaip gaminti
1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite vidutinio storumo griežinėliais ir išdėliokite giliame plokščiame inde.
2. Česnako skilteles sukapokite, sumaišykite su žolelėmis, pestu, džiovintais prieskoniais, aliejumi ir citrinos sultimis. Marinatą pagal skonį pasūdykite, pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Juo aptepkite cukinijas ir bent 2 val. pamarinuokite.
3. Visas sėklas ir riešutus sumalkite kavamale, sumaišykite su džiūvėsėliais ir tarkuotu parmezanu.
4. Marinuotas cukinijas gerai nuvarvinkite, pavoliokite sėklų ir džiūvėsėlių mišinyje. Dėkite į riebalais pateptą karščiui atsparią skardą ir kepkite apie 10–12 min., kol sūris ims lydytis.
5. Tiekite karštas su citrinos skiltelėmis.
Pagaminsite per 15 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita