Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt.
- Pomidorai 4 vnt.
- Paprikos 3 vnt. 1 oranžinė, 1 geltona, 1 raudona saldžioji paprika
- Česnakai 5 skiltelės
- Citrinos 1 vnt. 3 valg. š. citrinos sulčių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Druska 1 žiupsnelis
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š. pagal skonį
Kaip gaminti
1. Daržoves nuplaukite ir nusausinkite. Paprikas ir baklažaną dėkite į skardą ir kepkite 200 laipsnių orkaitėje ant grotelių 7–8 minutes. Tuomet šalia jų sudėkite pomidorus ir dar kepkite apie 10 minučių arba kol daržovės gražiai apskrus (vasarą daržoves kepkite lauke ant grotelių).
2. Nulupkite iškepusių daržovių odeles ir supjaustykite norimo dydžio gabaliukais. Česnaką susmulkinkite, sumaišykite su daržovėmis, apšlakstykite citrinų sultimis ir aliejumi, pabarstykite druska ir pipirais pagal skonį.
3. Prieš tiekdami laikykite šaltai mažiausiai 2 valandas, apibarstykite smulkintais žalumynais.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita