Ingredientai
- Burokėliai 4 vnt.
- Morkos 7 vnt. šviežios, nedidelės
- Ožkų pieno sūris 1 riekės
- Pomidorai 250 vnt. 1 indelis vyšninių
- Rozmarinai 5 g kelios šakelės
- Aliejus 4 valg. š. nuo saulėje džiovintų pomidorų
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Balzaminis padažas: (pagal skonį) 3 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Burokėlius ir morkytes (kotelių nenupjaukite, gražiau atrodys) labai gerai nušveiskite šepetėliu po tekančiu vandeniu ir iškepkite orkaitėje taip, kad nebūtų labai minkšti.
2. Švarias šviežias rozmarinų šakeles smulkiai sukapokite. Iškeptus burokėlius nulupkite, padalykite į keturias lygias dalis.
3. Į karščiui atsparią keptuvę išdėliokite morkas ir burokėlius, per vidurį dėkite ožkų pieno sūrį, berkite pomidoriukus, kapotus žalumynus. Daržoves pagal skonį pasūdykite ir pagardinkite šviežiai maltais juodaisiais pipirais, tada apšlakstykite aliejumi.
4. Kepkite vidutinio karštumo orkaitėje, kol pomidorai suminkštės, o sūrio karšteliai pradės lydytis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita