Ingredientai
- Cukinijos 1 vnt.
- Pomidorai 8 vnt. nedideli
- Bulvės 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Sviestas 150 g
- Rozmarinai 2 arbat. š. smulkintų
- Muskatas 2 arbat. š. tarkuotų
- Klevų sirupas 4 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sultys
- Aliejus 1 valg. š.
- Džiūvėsiai 100 g skardai ištepti ir pabarstyti
- Gražgarstės 20 g lapeliai papuošimui
Kaip gaminti
1. Cukinijas nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite plonyčiais griežinėliais ir apšlakstykite citrinų sultimis.
2. Bulves nulupkite, supjaustykite griežinėliais. Cukinijų ir bulvių griežinėlius atskirai po vieną sudėkite į riebalais išteptą ir džiūvėsėliais pabarstytą kepimo skardą, apibarstykite druska ir pipirais. Šalia dėkite nuplautų mažų pomidorų.
3. Česnakus nulupkite, smulkiai sukapokite ir giliame dubenėlyje sumaišykite su lydytu sviestu, kapotais rozmarinais ir muskatais. Gautu padažu apšlakstykite daržoves.
4. Kepkite iki 160°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje grilio režimu apie 10 min., tada apšlakstykite klevų sirupu ir dar kepkite 4–5 min. Paruoštas cukinijas tiekite papuošusi gražgarstės lapeliais.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Lieknėjantiems, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita