Ingredientai
- Bulvės 750 g
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Svogūnai 2 vnt.
- Cukinijos 400 g
- Pomidorai 200 g
- Žuvis 6 vnt. ančiuvių filė gabaliukai
- Čiobreliai 10 g kelios šviežios šakelės
- Alyvuogės 100 g žaliųjų be kauliukų
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. maltų pagal skonį
Kaip gaminti
1. Bulves nuskuskite ir supjaustykite skiltelėmis. Didelėje keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite bulves ir retkarčiais pamaišydami kepkite 30 min.
2. Svogūnus gana stambiai supjaustykite, sudėkite į kepamas bulves ir troškinkite dar 5 min.
3. Cukinijas supjaustykite stambokais kubeliais, pomidorus perpjaukite pusiau, 2 ančiuvių filė gabaliukus smulkiai sukapokite, čiobrelių šakeles taip pat susmulkinkite. Viską sudėkite į kepamas bulves, pagardinkite pipirais, išmaišykite ir palikite tušti 5–10 min. (kol suminkštės cukinijos).
4. Jei reikia, gatavą patiekalą pasūdykite. Likusius ančiuvių filė gabaliukus sudėkite ant viršaus.
Patarimas. Ančiuviai – nedidelės, į sardines panašios jūrų žuvelės – siauros, plokščios, su sidabro spalvos juosta ant šonų. Didžiausi ančiuviai užauga tik iki 20 cm. Šios Viduržemio jūroje žvejojamos žuvelės, kaip ir sardinės, dažniausiai konservuojamos aliejuje arba sūdomos. Tiesa, ančiuviai gana brangūs. Tačiau žinodama, kad jų skonis panašus į silkės, turbūt suprasite, kuo pakeisti šį delikatesą, tik patiekalo skonis nebus toks subtilus.