Ingredientai
- Faršas 500 g kiaulienos
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Bulvės 1 kg
- Morkos 500 g
- Svogūnai 2 vnt. dideli
- Moliūgai 500 g
- Sūris 100 g brandinto
- Prieskoniai maltai mėsai 1 arbat. š.
- Druska 1 valg. š.
- Aliejus 50 ml
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis
- Mairūnas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Petražolės 1 arbat. š. žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Svogūnus, tarkuotas morkas ir moliūgą ištroškinkite aliejuje, pasūdykite, pagardinkite žiupsneliu bazilikų ir mairūnų. Masę sukrėskite į kepimo indą.
2. Faršą išmaišykite su maltos mėsos prieskoniais bei kiaušiniu ir taip pat sudėkite į kepimo indą.
3. Bulves supjaustykite, apibarstykite druska bei petražolėmis ir suberkite ant mėsos.
4. Uždenkite folija ir kepkite orkaitėje apie 1 valandą. Po to foliją nuimkite, apibarstykite tarkuotu sūriu, palaukite, kol išsilydys.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita