Ingredientai
- Morkos 4 vnt. vidutinės
- Pastarnokas 2 vnt. vidutiniai
- Granatų melasa 2 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Fetos sūris 100 g
- Petražolės 1 sauja
Kaip gaminti
- Nulupkite daržoves ir supjaustykite ilgomis piršto storio lazdelėmis. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir 1 šaukštu granatų melasos, pabarstykite pipirais bei druska.
- Dėkite į iki 180 C įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 25 min., porąsyk pavartydami, kol daržovės iškeps, o paviršius ims karamelizuotis.
- Iškepusias daržoves sudėkite į plokščią lėkštę, pašlakstykite likusia granatų melasa, užtrupinkite feta sūrio, užbarstykite kapotų petražolių. Jei rodosi, jog patiekalas sausokas, galite pašlakstyti ir dar šiek tiek alyvuogių aliejaus.
- Puikiai tinka kaip savarankiška lengva vakarienė ar garnyras šalia keptos vištienos ar kalakutienos pietums.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai