Ingredientai
- Paprikos 2 vnt. raudona ir geltona
- Ožkų pieno sūris 250 g
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
- Riešutai 2 valg. š. kapotų
- Česnakai 2 skiltelės
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š. 2 - paprikoms kepti ir 2 - paprikoms aptepti
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 arbat. š. 0,5 kapotų - paprikoms aptepti
- Medus 1 arbat. š. paprikoms aptepti
Kaip gaminti
1. Paprikas perpjaukite per pusę, išvalykite sėklytes ir pašalinkite kotelius. Paprikų puseles dėkite ant grotelių, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite orkaitėje, kol paprikos suminkštės, o odelė susiraukšlės.
2. Ožkų pieno sūrį sutrinkite šakute, sumaišykite su išspaustais česnakais, kapotomis petražolėmis ir skrudintais riešutais.
3. Paruoškite užtepą: kapotus rozmarinus sumaišykite su aliejumi ir medumi, pagal skonį berkite druskos ir pipirų.
4. Keptas paprikas klokite ant lėkštės, vidinę pusę aptepkite aliejaus ir rozmarinų užtepu, tepkite ožkų peno sūrio ir petražolių įdaro, paprikas susukite voleliu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita