Ingredientai
- Obuoliai 3 vnt.
- Aliejus 5 valg. š. 2 - padažui
- Veršių kepenys: 4 vnt.
- Pienas 200 ml
- Druska 2 žiupsnelis kepenims ir padažui
- Pipirai 2 žiupsnelis kepenims ir padažui
- Svogūnai 2 vnt. dideli - padažui
- Sviestas 2 valg. š. padažui
- Vynas 50 ml balto - padažui
- Actas 2 valg. š. baltojo vyno - padažui
- Cukrus 1 arbat. š. padažui
Kaip gaminti
1. Paruoškite padažą: svogūnus nulupkite, supjaustyti pusžiedžiais. Keptuvėje įkaitinkite aliejų su sviestu. Sudėkite svogūnus ir nuolat maišydami kepinkite, kol gražiai pagels. Įpilkite acto, vyno, įberkite cukraus, druskos, pipirų ir maišydami kaitinkite 3 minutes.
2. Obuolius supjaustykite storais skrituliais, išpjaukite sėklalizdžius ir iš abiejų pusių apkepkite įkaitintame aliejuje. Padėkite ant popierinio rankšluosčio susigerti riebalams.
3. Veršių kepenis 30 minučių mirkykite piene, nusausinkite ir iš abiejų pusių apkepinkite įkaitintame aliejuje, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Patiekite su svogūnų padažu ir apkeptais obuoliais. Papuoškite šviežiais čiobreliais.
Knyga „Geri receptai“ |
Receptas iš knygos „Geri receptai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita