Ingredientai
- Kiaulės uodegos 1 kg
- Sojos padažas 140 ml
- Medus 40 g
- Žalioji citrina 1 vnt. nutarkuota žievelė ir sultys
- Česnakai 3 skiltelės smulkintos
- Aitrioji paprika 1 vnt. smulkinta
- Druska 1,5 arbat. š.
- Apelsinai 2 vnt. išspaustos sultys ir dar 0,5 nutarkuota žievelė
Kaip gaminti
1. Supilkite į puodelį apelsino, laimo sultis, sojos padažą. Sudėkite laimo ir apelsino žieveles, medų, druską, česnakus, čili pipirą. Pakaitinkite marinatą tiek, kad ištirptų medus. Atvėsinkite.
2. Užpilkite marinatu kiaulių uodegas. Marinatas uodegas turi apsemti. Laikykite kiaulių uodegas užpiltas marinatu šaldytuve per naktį.
3. Kitą dieną sudėkite kiaulių uodegas su visu marintu į kepimo formą. Kepimo formą sandariai uždenkite kepimo folija. Kepkite uodegas iki 150C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 3 valandas.
4. Patiekite keptas kiaulių uodegas su salotomis arba raugintomis daržovėmis.