Ingredientai
- Krevetės 1 vnt. didesnė pakuotė šaldytų karališkųjų
- Česnakai 5 skiltelės
- Aitrioji paprika 1 vnt. gabalėlis
- Imbieras 1 vnt. gabalėlis šaknies
- Alyvuogių aliejus 4 valg. š.
- Sviestas 2 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų
- Kalendros 1 arbat. š. žoipsnelis maltų kalendrų arba kalendrų grūdelių (jei mėgstate)
- Apelsinai 1 vnt. 1 valg. š. sulčių
- Austrių padažas 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
Kaip gaminti
1. Krevetes atšildykite, nuplaukite ir gerai nuvarvinkite.
2. Česnakus nulupkite ir susmulkinkite.
3. Aitriąją papriką išvalykite, smulkiai sukapokite.
4. Imbiero šaknį nulupkite, sutarkuokite stambia trintuve.
5. Visus paruoštus prieskonius užpilkite aliejumi ir bent valandą palaikykite, kad susimaišytų skonis.
6. Tada suverskite mišinį į gerai įkaitintą keptuvę ir kaitinkite, kol česnakai apskrus.
7. Suberkite pipirus, kalendras, sukrėskite austrių padažą, galiausiai sumeskite gerai nuvarvintas krevetes ir kelias minutes apkepkite iš visų pusių.
8. Tada sukrėskite sviestą, viską gerai išmaišykite, jei reikia, įberkite druskos.
9. Krevetes tiekite karštas su citrinos skiltele. Ant viršaus galite užberti kapotų žalumynų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita