Ingredientai
- Krevetės 400 g gliaudytos
- Fetos sūris 400 g
- Pomidorai 1 vnt. skardinė savo sultyse
- Bulvės 500 g
- Svogūnai 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Vanduo 100 ml arba baltasis sausas vynas
- Pipirai 1 žiupsnelis kajeno
- Druska 1 žiupsnelis
- Aliejus 1 valg. š.
- Krapai 1 sauja
Kaip gaminti
1. Nepridegančioje keptuvėje apkepkite smulkintus svogūnus. Svogūnai turi suminkštėti ir įgauti aukso spalvą. Tuomet sudėkite nuskustas ir maždaug 2 cm kubeliais supjaustytas bulves ir maišydama kepkite apie 10 min. Suberkite kapotus česnakus ir žiupsnelį kajeno pipirų. Nepadauginkite.
2. Kai bulvės vidutiniškai apkeps, įberkite druskos, įpilkite vandens arba vyno.
3. Ant bulvių sukrėskite pomidorus. Pasmulkinkite juos mentele arba šaukšto kraštu. Kepkite apie 10 min., kol troškinys pradės tirštėti.
4. Sudėkite krevetes ir sutrupintą fetą. Keptuvę uždenkite ir kepkite 3–5 min.
5. Nukelkite troškinį nuo ugnies ir į berkite į jį smulkintų žalumynų.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita