Ingredientai
- Kriaušės 6 vnt. jei mažesnės, tuomet 8
- Balzaminis actas 3 valg. š.
- Medus 1 valg. š. galite dėti ir 2, o gal ir visai nedėti
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
- Moliūgo sėklos 8 valg. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Kario prieskoniai 1 arbat. š.
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Ožkų pieno sūris 150 g minkšto
- Kumpis 150 g vytinto
Kaip gaminti
1. Kriaušes nuplauname, nuskutame, perpjauname pusiau, išskobiame sėklas, puseles dubenyje sumaišome su balzaminiu actu ir keliais šaukštais medaus. Paragaujame, ar ne per saldu. Jei kriaušės labai prisirpusios, medaus galima nedėti.
2. Kepimo popieriumi išklotoje skardoje paskleidžiame kriaušes, šauname į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepame 15–20 minučių. Atvėsiname.
3. Į keptuvę įpilame aliejaus ir suberiame sėklas, prieskonius, viską maišydami kaitiname. Kai moliūgų sėklos pradės pokšėti, užberiame druskos; sėklos nuo karščio šiek tiek išsipūs.
4. Ant kriaušių tepame šaukštelį sūrio, dedame kumpio ir gausiai pabarstome moliūgų sėklomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos, Vakarėlis