Ingredientai
- Ispaniškos dešrelės (chorizos) 500 g
- Kraujinės dešrelės (Morcilla) 500 g
- Prancūziška duona 1 vnt.
- Tarpšonkaulinė mėsa (rib-eye steak), (bife ancho) 500 g
- Nugarinė (tenderloin),(Lomo) 500 g
- Vanduo 1 puodelis (Chimichurri padažui)
- Druska 1 valg. š. (stambi)
- Česnakai 1 vnt. (smulkinta)
- Kalendros 1 sauja (kapotos)
- Petražolės 1 sauja (kapotos)
- Aitrioji paprika 1 vnt. (šviežia)
- Vyno actas 0,25 puodelis (raudonasis)
- Alyvuogių aliejus 0,5 puodelis (ypač tyras)
Kaip gaminti
- „Asado“ – tai gamybos būdas, kai mėsa kepama ant anglių. Anglys sukūrenamos iki baltumo, kad nebebūtų raudonų žarijų. Taip yra daroma dėl to, kad tirpstantys mėsos riebalai neuždegtų ugnies, nuo kurios mėsa įgautų nemalonų skonį. Maistas yra gaminamas iš lėto, žemoje temperatūroje. Labai svarbu kepant šalia visuomet turėti žarijų, nes procesas trunka valandą ir ilgiau.
- Sudėkite pasūdytą mėsą ant grotelių ir kepkite apie valandą. Kraujines dešras bei ispaniškas dešreles dėkite pabaigoje, nes jas reikia tik pašildyti. Iškeptą mėsą supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į indą su dešrelėmis.
- Ruošdami chimichurri padažą labai smulkiai sukapokite prieskonines žoles ir sumaišykite visus ingredientus.
- Mėsą ir dešreles pateikite su chimichurri padažu ir skrudinta Prancūziška duona.
Receptas iš kaledos.borjomi.lt
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai, Užkandžiai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Argentinos