Ingredientai
- Pupelės 500 g sausų
- Svogūnai 4 vnt. puodelis smulkiai sukapotų
- Aliejus 4 valg. š.
- Pomidorų pasta: 8 valg. š.
- Garstyčios 2 valg. š.
- Rudasis cukrus 2 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. 1,5
Kaip gaminti
1. Pupeles užpilkite šaltu vandeniu, kad apsemtų, užvirinkite ir virkite 5 min. Išjunkite ugnį ir palikite porą valandų brinkti.
2. Jei dar liko vandens, nukoškite, įpilkite švaraus šalto, kad pupeles visiškai apsemtų, užvirinkite, uždenkite ir ant labai mažos ugnies šutinkite, kol suminkštės, bet nesubirs.
3. Išvirusias pupeles sumaišykite su visais kitais recepte nurodytais produktais, sukrėskite į negilią skardą ir kepkite 150 °C orkaitėje 2–3 val. (nelygu pupelių rūšis). Retkarčiais pamaišykite. Iškepę pupelės turi būti sausos.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Vegetarams
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita