Ingredientai
- Žuvis 10 vnt. šviežių, išvalytų sardinių
- Alyvuogių aliejus 100 ml pagal skonį žuviai ir 2 valg. š. - padažui
- Druska 2 žiupsnelis pagal skonį žuviai ir padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų - pagal skonį
- Česnakai 2 skiltelės padažui
- Agurkai 1 vnt. šviežias - padažui
- Jogurtas 300 ml be laktozės „Valio Gefilus“ - padažui
- Citrinos 1 vnt. sultys - pagal skonį - padažui
- Mėtos 1 sauja 0,5 smulkintų - padažui
Kaip gaminti
- Žuvį nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, maltais juodaisiais pipirais, išdėliokite ant grotelių.
- Įtaisykite jas virš vidutinės kaitros žarijų, kepkite žuvį iš abiejų pusių po 4–5 minutes.
- Paruoškite padažą: agurką nulupkite, sutarkuokite. Sudėkite į kiaurasamtį, pabarstykite druska, palikite virš dubenėlio, kad nuvarvėtų išsiskyrusios sultys. Minkštimą sumaišykite su jogurtu. Sudėkite trintus česnakus, supilkite aliejų, pagal skonį įpilkite citrinų sulčių, įberkite druskos, išmaišykite.
- Tiekite su kepta žuvimi, apibarstyta smulkintomis mėtomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Graikų