Ingredientai
- Starkis 800 g filė (tinka ir šaldyta, o vietoje starkio tiks ir kitokia žuvis, tiek šviežia, tiek šaldyta)
- Smidrai 200 g tik minkštesnė dalis – viršūnėlės
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
- Miltai 2 valg. š. apvoliojimui ir padažui
- Sviestas 2 valg. š. lydyto (arba aliejaus)
- Vynas 175 ml baltojo
- Šalotinis svogūnas 2 vnt. maži
- Česnakai 4 skiltelės susmulkintos
- Sultinys 100 ml arba vandens
- Šaldyti žirneliai 250 g
Kaip gaminti
1. Starkio filė atitirpinkite ir nusausinkite. Pabarstykite druska ir pipirais (gausiau nei paprastai) ir palikite pasimarinuoti apie 10-15 min. Tada nuplaukite po šaltu vandeniu ir gerai nusausinkite virtuviniu rankšluosčiu.
2. Nedideliame puode apvirkite šparagus pasūdytame vandenyje vos kelias minutes, kol jie šiek tiek suminkštės. Tada iškart perliekite lediniu vandeniu, kad šparagai išliktų skaisčiai žalios spalvos. Nusausinkite ir padėkite į šalį.
3. Žuvies filė apvoliokite miltuose ir nupurtykite miltų perteklių. Didelėje gilioje keptuvėje įkaitinkite kelis šaukštus lydyto sviesto (arba aliejaus), ir apkepinkite žuvį iš abiejų pusių. Ji neturi pilnai iškepti. Išimkite iš keptuvės ir atidėkite į šalį.
4. Į tą pačią keptuvę įdėkite dar porą šaukštų sviesto, suberkite svogūnus ir kepinkite, kol jie suminkštės, švelniai apskrus. Suberkite česnakus ir toliau kepinkite minutę, kol česnakai paskleis aromatą. Įberkite 1 šaukštą miltų ir maišydami pakepinkite minutę. Dalimis maišydami supilkite vyną, tada sultinį (arba vandenį), ir užvirinkite (turėtų gautis tirštas vientisas padažas). Pagardkinkite druska ir pipirais.
5. Sudėkite atgal į keptuvę sterko filė, uždenkite dangčiu keptuvę, ir troškinkite apie 1-2 minutes. Sudėkite apvirtus šparagus, suberkite žirnelius, ir uždengę dar patroškinkite, kol dažovės sušils.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei