Ingredientai
- Žuvis 2 vnt. tilapijų filė
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Aitrioji paprika 5 g gabalėlis
- Česnakai 2 skiltelės
- Imbieras 8 g maždaug 2 cm ilgio šaknies gabalėlis
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Kalendros 1 arbat. š. grūdeliai ir keli lapeliai
- Pomidorai 1 vnt. nedidelė skardinė konservuotų pomidorų be odelių,
- Citrinos 1 vnt. pusės citrinos sulčių
- Druska 1 žiupsnelis pagal skonį
- Pipirai 1 žiupsnelis pagal skonį
Kaip gaminti
- Žuvų filė nuplaukite, nusausinkite, išimkite visas ašakas, įtrinkite druska, pipirais ir klokite į dvi kepimo skardas.
- Svogūnus ir česnakus nulupkite, sukapokite. Keptuvėje pakaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, išvalytas kapotas paprikas ir ant vidutinės kaitros kepkite 4–5 min., kol daržovės suminkštės.
- Suberkite imbierą, maltą papriką, kalendras ir gerai išmaišykite. Kepkite kelias minutes, tada įmaišykite pomidorus. Padažą pasūdykite, apibarstykite pipirais, kepkite dar 6 min.
- Keptuvę nukelkite nuo ugnies ir supilkite citrinos sultis, smulkintas kalendras. Aštrų pomidorų padažą paskleiskite ant žuvų. Orkaitę įkaitinkite iki 180 laipsnių, į ją pašaukite žuvį ir kepkite 10–15 min.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita