Ingredientai
- Kukurūzų (polentos) kruopos 0,5 st. polentai
- Vanduo 500 ml polentai
- Sviestas 4 valg. š. tinka ir lydytas; po šaukštą polentai ir voveraitėms ir 2 šaukštai padažui
- Druska 3 žiupsnelis arba pagal skonį polentai, voveraitėms ir padažui
- Kietasis sūris 2,5 valg. š. 1 kupinas šaukšas smulkiai tarkuoto polentai ir 1,5 šaukšto plokštelių voveraitėms
- Voveraitės 500 kg voveraitėms
- Grietinėlė 0,5 st. voveraitėms
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis voveraitėms
- Svogūnų laiškai 6 vnt. voveraitėms
- Raudonėliai 1 valg. š. lapelių; voveraitėms
- Česnakai 4 skiltelės padažui
- Šalavijai 5 vnt. padažui
Kaip gaminti
1. Polentai į verdantį pasūdytą vandenį supilkite kukurūzų kruopas. Virkite vis pamaišydami, kol kruopos išvirs (apie 10 minučių). Baigiant virti sudėkite sviestą, sūrį. Košę gerai išmaišykite, uždenkite ir palikite dar 10 minučių pabręsti.
2. Nuvalytas voveraites sudėkite į keptuvę su sviestu ir maišydami kepkite, kol nugaruos kepimo metu iš voveraičių išsiskyrusios sultys. Supilkite grietinėlę, pagardinkite druska, pipirais ir maišydami kepkite, kol padažas sutirštės. Baigiant kepti sudėkite smulkintus svogūnų laiškus ir raudonėlius.
3. Padažui pašildykite sviestą, sudėkite griežinėliais pjaustytas česnako skilteles ir kepkite, kol česnakas suminkštės, sudėkite smulkintus šalavijo lapelius ir išjunkite viryklės kaitrą.
4. Dėkite į lėkštes polentą, voveraites, palaistykite padažu, pabarstykite sūrio lakšteliais, papuoškite raudonėlių lapeliais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams