Ingredientai
- Žuvis 6 vnt. filė po 100g
- Aliejus 1 valg. š.
- Citrinos 1 vnt. 1 valg. š. - sulčių
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Druska 1 arbat. š. 0,5 ir 0,5 - padažui
- Sviestas 2 valg. š. padažui
- Miltai 1 puodelis 1/4 - padažui
- Sojų pieno milteliai: (padažui) 2 valg. š.
- Vanduo 2 st. šalto - padažui
- Garstyčios 2 arbat. š. padažui
- Petražolės 1 valg. š. smulkintų lapelių - padažui
- Pipirai 1 žiupsnelis baltųjų maltų - padažui
Kaip gaminti
1. Žuvų gabalėlius nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, sudėkite į folija išklotą skardą.
2. Nedideliame inde sumaišykite aliejų, citrinų sultis, maltą papriką ir pusę šaukštelio druskos. Šiuo mišiniu aptepkite žuvų filė ir kepkite 160 °C orkaitėje 30–40 min. (nelygu, kokios rūšies žuvys).
3. Paruoškite padažą: puode išlydykite sviestą, suberkite miltus, sojų pieno miltelius, druską ir ant labai mažos ugnies maišydami kepinkite, kol miltai vos parus. Tada, visą laiką maišydami, supilkite vandenį ir kaitinkite, kol padažas pasidarys vienalytis ir sutirštės. Sudėkite garstyčias, petražoles, pagardinkite pipirais, gerai išmaišykite ir nukelkite nuo ugnies. Patiekite su keptomis žuvimis.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita