Ingredientai
- Saldžiosios bulvės 1,5 kg neluptos, perpjautos pusiau išilgai
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Vištienos sultinys 875 ml
- Citrinžolė 1 vnt. stiebelis, sutraiškytas virtuviniu plaktuku
- Kokosų pienas 400 ml
- Imbieras 1 vnt. šviežio, 5 cm ilgio gabalėlis, perpjautas pusiau
- Žalioji citrina 1 vnt. patiekimui
- Čili paprikos dribsnių 1 arbat. š. patiekimui
Kaip gaminti
1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 C temperatūros. Sudėkite saldžiąsias bulves perpjautomis dalimis į viršų į didelę kepimo skardą (išklokite skardą kepimo popieriumi, kad vėliau nereikėtų jos šveisti), pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir pabarstykite druska ir pipirais. Uždenkite aliuminio folija ir kepkite 1 valandą, kol visiškai suminkštės. Išimkite iš orkaitės ir šiek tiek leiskite pravėsti, kad galėtumėte priliesti rankomis.
2. Kol bulvės kepa, sultinį supilkite į didelį puodą, įmeskite citrinžolę, imbierą ir užvirinkite. Virinkite apie 5-7 minutes, tada supilkite kokosų pieną ir dar pavirinkite apie 3 minutes. Išgriebkite citrinžoę ir imbierą ir išmeskite.
3. Šaukštu išskobkite keptas saldžias bulves ir sudėkite minkštimą į sultinį. Viską labai gerai suplakite blenderiu, kol gausis vientisa masė. Puodą su sriuba vėl užkaiskite, pašildykite iki užverdant.
4. Patiekite puodeliuose arba dubenėliuose, pabarstę čili pipirais (jei mėgstate – kalendromis), ir griežinėliais laimo, kad kiekvienas galėtų pasigardinti sriubą pagal skonį laimo sultimis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Tailandiečių