Ingredientai
- Avinžirniai 250 g (geriau su pašalintomis odelėmis) arba baltųjų pupelių (tinka ir pačių vitrti, ir konservuoti)
- Burokėliai 1 vnt. nedidelis, virtas arba keptas orkaitėje, nuluptas ir supjaustytas kubeliais
- Tahini pasta 2 valg. š.
- Klevų sirupas 1 arbat. š. arba pagal skonį
- Citrinos sultys 3 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. labai tinka 1 valg. šaukšt. pakeisti lazdyno riešutų aliejumi
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
- Rozmarinai 1 vnt. šviežios šakelės nuskinti ir sukapoti lapeliai
Kaip gaminti
1. Į elektrinį smulkintuvą sudėkite visus ingredientus, išskyrus aliejus ir rozmariną. Sutrinkite iki vientisos glotnios masės (gali reikėti kokį kartą išjungti smulkintuvą ir nubraukti žemyn nuo indo sienelių pakilusią dar nesusmulkintą masę). Paragaukite, ar netrūksta pipirų, druskos.
2. Perdėkite masę į platų dubenį, kuriame patieksite, užpilkite abiejų rūšių aliejaus, pabarstykite rozmarinais. Valgykite su daržovių ar „grisini“ lazdelėmis, tepkite ant skrebučių ar nesaldžių sausainių.
Užtepas šaldytuve gali išbūti porą dienų, tačiau būtinai pridenkite jį maistine plėvele taip, kad ji liestų paviršių, antraip užtepo viršus negražiai apdžius.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pusryčiams, Vaikams, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Rengiu šventę: Vakarėlis