Ingredientai
- Cukinijos 3 vnt. nedidelės
- Paprikos 2 vnt. saldžiosios
- Smidrai 10 vnt. "smidrai"
- Salotos 1 vnt. gūžė
- Pomidorai 4 vnt.
- Svogūnų laiškai 1 sauja
- Bazilikai 5 g sauja šviežių lapelių
- Fetos sūris 50 g
- Alyvuogės 4 valg. š. juodųjų
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Actas 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Ant grotelių išdėliokite kepti paruoštas daržoves: šiaudeliais supjaustytas cukinijas, 5 cm pločio juostelėmis – paprikas, 1 cm storio žiedais – svogūną, smidrus. Aptepkite aliejaus ir acto mišiniu (pusę palikite), pabarstykite druska ir gerai įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 5 min.
2. Dideliame dubenyje sumaišykite plėšytas salotas, skiltelėmis supjaustytus pomidorus, susmulkintus svogūnų laiškus ir bazilikus. Viską apšlakstykite likusiu aliejaus bei acto mišiniu (į jį dar galima įpilti du šaukštus nuo alyvuogių nupilto skysčio), pasūdykite. Ant viršaus sudėkite keptas daržoves, kubeliais supjaustytą sūrį ir alyvuoges.
Knyga „100 receptų sergantiems diabetu“ |
Receptas iš knygos „100 receptų sergantiems diabetu “, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Diabetikams, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita