Ingredientai
- Žiediniai kopūstai 0,5 vnt.
- Paprikos 1 vnt. nedidelė
- Šparaginės pupelės 1 vnt. sauja
- Prieskoniai Garam masala 0,5 arbat. š.
- Druska 2 žiupsnelis po žiupsnį daržovėms ir padažui; arba pagal skonį
- Gražgarstės 1 sauja
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š. 2 daržovėms kepti ir 1 padažui
- Avokadai 0,5 vnt.
- Actas 1 arbat. š. raudonojo vyno; padažui
- Klevų sirupas 1 arbat. š. padažui
- Apelsinai 0,5 vnt. išspaustos sultys; padažui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis šviežiai maltų; padažui
Kaip gaminti
1. Orkaitę įkaitiname iki 200 laipsnių (režimas su vėjeliu).
2. Supjaustome kalafiorą, papriką ir nupjauname šparaginių pupelių galus. Viską beriame į kepimo skardą, padengtą kepimo popieriumi. Apšlakstome alyvuogių aliejumi, beriame druskos ir prieskonių. Rankomis gerai išmaišome.
4. Daržoves kepame apie 20 minučių.
5. Į dubenėlį dedame ir sumaišome padažui reikiamus ingredientus.
6. Kol kepa daržovės, į lėkštes pasmulkiname gražgarstes ir susipjaustome avokadą.
7. Lėkštėse ant gražgarsčių paskirstome keptas daržoves, avokadą ir užpilame padažo. Galima dar šiek tiek užbarstyti žagrenio.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos, Užkandžiai