Ingredientai
- Baklažanai 1 vnt. nedidelis
- Cukinijos 1 g jauna
- Pomidorai 3 vnt.
- Sūris 150 g baltųjų pelėsių
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Provanso žolelių prieskoniai 1 arbat. š.
- Špinatai 1 g 10 lapelių
- Krapai 10 g užpilui
- Petražolės 10 g užpilui
- Sultys 2 valg. š. citrinų - užpilui
- Medus 1 arbat. š. skystas - užpilui
- Druska 1 arbat. š.
- Ridikėlių daigai: 10 vnt.
Kaip gaminti
1. Baklažaną, cukiniją, pomidorus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite griežinėliais. Paruoštas daržoves išdėliokite kepimo skardoje, apibarstykite „Provanso“ žolelėmis, apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir pašaukite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol suminkštės.
2. Baltųjų pelėsių sūrį supjaustykite riekelėmis. Špinatus nuplaukite, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
3. Paruoškite užpilą: šviežias prieskonines žoleles susmulkinkite, suberkite į plakimo indą. Įpilkite alyvuogių aliejaus (turi vos semti žoleles), sukrėskite medų, supilkite citrinos sultis, įberkite druskos ir suplakite elektriniu plakikliu.
4. Lėkštelėse statykite bokštelius, t. y. pirmiausiai sluoksniuokite keptas daržoves, ant jų uždėkite po kelis griežinėlius baltųjų pelėsių sūrio, ant viršaus gausiai užberkite špinatų, tada – nuplautų, nusausintų ridikėlių daigų. Apšlakstykite žalumynų padažu. Puoškite petražolių šakelėmis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita