Ingredientai
- Sviestas 3 valg. š.
- Rudasis cukrus 3 valg. š. ir padažui 2–3 šaukšteliai
- Moliūgai 400 g
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Citrinos 1 vnt. 2 valg. š. sulčių ir 1 val. š. tarkuotų žievelių
- Kriaušės 1 vnt. didelė
- Vanilė 1 vnt. ankštis padažui
- Grietinėlė 200 ml riebi padažui
Kaip gaminti
1. Vanilės ankštį perpjaukite išilgai ir išgramdykite grūdelius. Į puodą supilkite grietinėlę, įberkite 2–3 šaukštelius cukraus, vanilės grūdelius, dėkite ant ugnies ir maišydami kaitinkite, kol pradės tirštėti. Padažą palikite atvėsti.
2. Moliūgą ir kriaušę nulupkite ir supjaustykite. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite cukrų ir truputėlį pakepinkite. Sudėkite moliūgo ir kriaušės gabaliukus. Kepkite kelias minutes, apibarstykite cinamonu, citrinų žievelėmis.
3. Dar šiek tiek pakepinkite, nukelkite nuo ugnies ir pagardinkite citrinų sultimis. Tiekdami užpilkite vanilinio padažo.
Vegetariški patiekalai |
Receptas iš knygos „Vegetariški patiekalai“, kulinarė Asta Žvikevičienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Vegetarams
- Noriu patiekalo: Desertai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita