Ingredientai
- Moliūgai 800 g
- Saldžiosios bulvės (būna didžiuosiuose prekybos centruose) 2 vnt.
- Česnakai 3 skiltelės
- Alyvų aliejus 3 valg. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Graikiniai riešutai 100 g
- Sūris 200 g nebrandinto
- Salotos 150 g
- Balzaminis actas 3 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. šviežiai maltų pagal skonį
Kaip gaminti
1. Saldžiąsias bulves ir moliūgų minkštimą supjaustykite didokais kubeliais. Česnakus nulupkite. Bulves, moliūgus ir česnakus sudėkite į skardą, apšlakstykite aliejumi, apibarstykite kmynais, pasūdykite, pagardinkite pipirais ir 200ºC karštumo orkaitėje kepkite apie 40 min.
2. Suberkite riešutus ir kepkite dar 10 min.
3. Į karštą masę sudėkite kubeliais supjaustytą sūrį – kol daržovės atauš, jis truputį aptirps.
4. Ataušusias daržoves išdėliokite ant kruopščiai nuplautų salotų lapų ir apšlakstykite actu.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita