Ingredientai
- Paprikos 2 vnt. raudonosios; supjaustytos ketvirčiais
- Kukurūzai 2 vnt. burbuolės
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Halumi sūris 200 g
- Salotos 4 sauja gražgarsčių ar kitokių mėgstamų
- Avokadai 2 vnt. supjaustyti riekelėmis
- Kefyras 125 ml kefyro padažui
- Jelapenai 1 vnt. supjaustytas (ir dar šiek tiek patiekimui); kefyro padažui
- Žalioji citrina 1 arbat. š. sulčių; kefyro padažui
- Svogūnų laiškai 3 vnt. kefyro padažui
- Druska 1 žiupsnelis arba pagal skonį; kefyro padažu
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį; kefyro padažu
Kaip gaminti
1. Kol kaista grilis (arba orkaitė), pasigaminkite kefyro padažą: mažame indelyje sumaišykite visus ingredientus, įberkite druskos, pipirų ir plakite (geriausia kapokite mažu elektriniu smulkintuvu), kol gausite vientisą kreminę žalsvos spalvos masę.
2. Kai grilio grotelės gerai įkais (apie 200–210 laipsnių temperatūra), paprikų ketvirčius ir kukurūzų burbuoles ištepkite 2 šaukštais aliejaus, sudėkite ant grotelių ir kepkite kartais vis apversdami, kol apskrus, o paprikų odelė apdegs.
3. Supjaustykite halumio sūrį juostelėmis ir patepkite likusiu aliejumi iš abiejų pusių. Dėkite ant grilio grotelių ir apkepkite trumpai, kol sūris sušils ir truputį apskrus.
4. Aštriu peiliu nupjaukite kukurūzo grūdelius nuo burbuolių (laikydami statmenai burbuolę ant pjaustymo lentutės, braukite peiliu apačion palei burbuolės kietą kotą nuo viršaus iki apačios iš 4 pusių), padalinkite kukurūzus į lėkštes.
5. Paprikas galite supjaustyti plonesnėmis juostelėmis ir taip pat padalinkite serviravimo lėkštėse.
6. Dėkite po saują salotų lapų, po keletą gabalėlių kepto halumio sūrio, po kelias juosteles avokado, pašlakstykite kefyro padažu ir pabarstykite jelapeno pipirais, druska ir grūstais juodaisiais pipirais.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vakarėlis