Ingredientai
- Paprikos 1 vnt. 1 didelė arba 2 mažesnės raudonos
- Svogūnai 2 vnt.
- Alyvuogių aliejus 6 valg. š.
- Šaltai rūkyta šoninė 200 g
- Pomidorų pasta 1 valg. š.
- Maskarponės sūris 400 g
- Bazilikai 20 g šviežių
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
Kaip gaminti
1. Paprikas ir svogūnus supjaustykite mažais kubeliais ir pakepinkite ant aliejaus keptuvėje.
2. Daržovėms sumikštėjus, sudėkite kubeliais supjaustytą šoninę (skūrelę nupjaukite), įdėkite pomidorų pastą ir pastoviai maišant kepinkite 3 min. Atvėsinkite.
3. Į virtuvinį kombainą sudėkite atvėsintą paprikų masę, maskarponės sūrį ir gerai sutrinkite iki vientisos masės (neturint virtuvinio kombaino, tinka blenderis).
4. Sudėkite smulkiai supjaustytus bazilikus ir išmaišykite šaukštu.
Išėjo skani užtepėlė, tinkanti prie duoniukų ar skudintos duonytes... Užtepėlė tirštos konsitencijos ir maloniai tepasi...
Receptą atsiuntė Jolanta Muniuvienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Noriu patiekalo: Užkandžiai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita