Ingredientai
- Cikorija 1 vnt. jei nerandate cikorijos, galite keisti į mažų standžių salotų gūželę, pvz., gem lettuce
- Persikai 1 vnt.
- Fetos sūris 50 g
- Citrinos sultys 1 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 1 arbat. š.
- Vyno actas 1 arbat. š. raudonojo vyno
- Medus 0,25 arbat. š.
- Mėtos 1 valg. š. smulkintų šviežių
Kaip gaminti
1. Persiką supjaustome į keturias dalis. Apšlakstome alyvuogių aliejumi ir dedame į grill keptuvę arba ant grotelių lauke. Kepame neilgai, nes persikas turi išlaikyti savo formą.
2. Susmulkiname šviežias mėtas.
3. Į dubenėlį pilame citrinos sultis, raudonojo vyno actą, alyvuogių aliejų, medų ir pusę susmulkintų mėtų. Viską gerai išmaišome, beriame druskos ir šviežiai grūstų juodųjų pipirų. Į paruoštą užpilą dedame cikorijos lapus ir viską gerai išmaišome.
4. Cikorijas paskirstome į dvi lėkštes, dedame šiltus persikus, užbarstome fetos sūriu ir likusiomis mėtomis.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Salotos
- Rengiu šventę: Vakarėlis