Ingredientai
- Pomidorai 8 vnt.
- Paprikos 3 vnt. raudonosios
- Česnakai 4 skiltelės
- Laurų lapai 5 vnt.
- Bazilikai 1 sauja šviežių
- Vanduo 125 ml
- Citrinos sultys 3 valg. š.
- Pomidorų pasta 3 valg. š.
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š.
- Druska 0,5 arbat. š. arba pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis arba pagal skonį
Kaip gaminti
1. Paprikas ir pomidorus supjaustykite skiltelėmis, sudėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite druska, pipirais, bazilikais ir apie 30 minučių kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje.
2. Iškeptas daržoves sudėkite į indą, kuriame trinsite sriubą. Užpilkite vandeniu, citrinos sultimis, užvirinkite ir sutrinkite iki vientisos masės.
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Gurmanams, Lieknėjantiems, Pietums, Vakarienei, Vegetarams
- Noriu patiekalo: Sriubos