Ingredientai
- Vištiena 2500 g sparnelių
- "Kotanyi" paukštienos marinatas (1 pakuotė) 1 vnt.
- Aliejus 250 ml 150 ml marinatui ir apie 100 ml kepimui
- Sultys 3 valg. š. citrinų
- Actas 3 valg. š. obuolių arba vyno acto
- Paukštienos ant grotelių prieskoniai (1 pakuotė) 1 vnt.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Sezamo sėklos 70 g
- Džiūvėsiai 150 g
Kaip gaminti
1. Aliejų, actą, citrinos sultis ir paukštienos marinato prieskonius išmaišykite ir gauta mase ištrinkite vištienos gabaliukus. Palikite marinuotis per naktį.
2. Prieš kepimą suberkite paukštienos ant grotelių prieskonius, įmuškite kiaušinį ir gerai išmaišykite.
3. Skardą gausiai aptepkite aliejumi, kiekvieną sparnelį apvoliokite sezamų - džiuvėsių mišiniu ir dėkite į skardą. Kepkite 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita