Ingredientai
- Kiauliena 400 g
- Gvazdikėliai 3 vnt.
- Svogūnai 1 vnt.
- Kalendros 4 g
- Druska 1 žiupsnelis
- Ananasai 200 g
- Ryžiai 200 g
- Kardamonas 1 arbat. š. žiupsnelis
- Cinamonas 1 žiupsnelis
- Sultys 4 valg. š. 3 valg. š. ananasų ir 1 valg. š. citrinų
- Cukrus 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Mėsą supjaustykite gabalėliais ir kartu su kalendra bei gvazdikėliais apkepinkite su šlakeliu aliejaus.
2. Vėliau sudėkite pjaustytą svogūną ir kepkite visą laiką maišant. Įpilkite stiklinę vandens ir troškinkite, kol viskas suminkštės.
3. Virtus ryžius sumaišykite su ananasais.
4. Mėsą sudėkite į kepimo indą, ant viršaus uždėkite ryžius, viršų apibarstykite cinamonu, kardamonu ir apšlakstykite 2-3 šaukštais vandens.
5. Likusius ananaso griežinėlius sumaišykite su ananasų sultimis bei šaukštu cukraus, pakaitinkite ant nedidelės ugnies, kol paraus, ir sukrėskite ant ryžių. Apkepą uždenkite ir kepkite orkaitėje apie 10 min.
Receptą atsiuntė Neringa Laurinaitienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Indų