Ingredientai
- Kiauliena 1 kg su kaulu
- Morkos 2 vnt.
- Salierai 1 vnt. stiebas
- Česnakai 3 skiltelės
- Laurų lapai 3 vnt.
- Grūdėtosios garstyčios 1 valg. š.
- Krienai 1 valg. š.
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį ir taip pat padažui
- Pipirai 1 arbat. š. pagal skonį ir taip pat padažui
- Aliejus 2 valg. š.
- Sultys 50 ml apelsinų
- Grybai 150 g džiovintų, padažui
- Pomidorų pasta, padažui 1 valg. š.
- Miltai 1 valg. š. padažui
- Sviestas 1 valg. š. padažui
Kaip gaminti
1. Grybus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite mirkti per naktį, tada išvirkite ir kiek pasmulkinkite.
2. Morkas nuskuskite, supjaustykite smulkiais gabalėliais. Salierą nuplaukite ir taip pat susmulkinkite.
3. Česnakus nulupkite, susmulkinkite, sumaišykite su garstyčiomis, krienais, laužytais laurų lapeliais, morkomis ir salierais.
4. Į prieskonių ir daržovių mišinį supilkite aliejų, apelsinų sultis ir viską labai gerai išmaišykite.
5. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtrinkite druska ir pipirais, sudėkite į gilų dubenį ir gerai aptepkite plačiu šepetėliu paruoštu mišiniu. Tada įdėjusi į specialią kepimo rankovę kepkite karštoje orkaitėje apie valandą, ištraukite iš orkaitės ir nupilkite nuo mėsos likusį skystį.
6. Gilesnėje keptuvėje išlydykite sviestą, suberkite miltus, kai šie pagels, po truputį supilkite nuo mėsos likusį skystį, sumeskite grybus, sukrėskite pomidorų pastą ir viską kiek pakaitinkite.
7. Mėsą tiekite su grybų padažu. Jeigu grybų nemėgstate, rinkitės kitokius padažus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita