Ingredientai
- Kiauliena 150 g išpjova - kiaulienos kepsniams
- Sviestas 45 g 30g kepimui - kiaulienos kepsniams ir 15g - žirneliams
- Šoninė 15 g šalto rūkymo - kiaulienos kepsniams
- Bazilikai 1 žiupsnelis violetiniai lapeliai - kiaulienos kepsniams
- Bulvės 4 g bulvių košei
- Parmezano sūris 1 valg. š. bulvių košei
- Pesto padažas 2 valg. š. Bulvių košei
- Prieskoniai 1 sauja Česnakas, svogūnas, raudonas vynas, lauro lapai, penkių rūšių pipirai, medus, kmynai, druska, dž. bazilikas, raudonėlis - kepsnių marinavimui
- Balto vyno padažas:(4- 5 - padažui) 4 valg. š.
- Krienai 1 valg. š. padažui
- Romas 1 valg. š. baltas - padažui
- Žirniai 4 valg. š. 4 - 5 - saldūs žalieji
- Svogūnai 15 g žirneliams
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis baltieji
Kaip gaminti
- Kepsniui. Kiaulienos išpjovą supjaustykite maždaug 150 g svorio gabalėliais. Sudėkite į indą.
- Sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką, pašlakstykite raudonu vynu, įdėkite truputį medaus.
- Pabarstykite išvardintais prieskoniais, truputį pasūdykite.
- Gerai permaišykite, uždenkite ir palikite pusę paros marinuotis.
- Išsimarinavusią mėsą nuvalykite nuo prieskonių, apkepkite įkaitintoje keptuvėje, svieste, pasūdykite.
- Apkepę pašaukite į orkaitę į 120 laipsnių karštį, maždaug 15-30 minučių.
- Svarbu neperkepti, kad mėsa būtų sultinga, gražios rausvos spalvos. Kepdami orkaitėje, vis pašlakstykite sviestu.
- Bulvių košė. Į karštą, skanią bulvių košę įberkite tarkuoto „Parmezano“ sūrio, įdėkite „Pesto“ padažo ir gerai išmaišykite iki purumo.
- Padažas. Į verdantį balto vyno padažą įdėkite krienų.
- Maždaug 5 minutes dar pakaitinkite. Įpilkite balto romo, dar minutę pakaitinkite, nuimkite nuo ugnies ir gerai pertrinkite elektriniu trintuvu, perkoškite per sietą.
- Prieš serviruodami užvirkite ir dar kartą gerai išplakite, kad padažas būtų purus.
- Žirneliai. Svieste apkepkite smulkiai pjaustytus svogūnus, kol jie taps minkšti. Sudėkite žaliuosius žirnelius.
- Jei jie yra šaldyti, tai prieš tai juos atšildykite, perpildami šaltu vandeniu. Pasūdykite, pabarstykite traiškytais baltaisiais pipirais.
- Kepkite maždaug 3-5 minutes.
- Traški kiauliena ir baziliko traškučiai. Šalto rūkymo šoninę supjaustykite labai plonomis juostelėmis. Išdėliokite ant kepimo skardos ir kepkite orkaitėje 180 laipsnių karštyje, kol kiauliena taps traški.
- Iškepusią kiaulieną labai smulkiai supjaustykite, sutraiškykite.
- Išdžiovinkite violetinio baziliko lapelius taip, kad jie išlaikytų savo formą.
- Prieš serviruojant sausus lapelius pamirkykite alyvuogių aliejuje.
- Serviruojame. Pašildytoje lėkštėje gražiai sudėkite žalią bulvių koše.
- Su dujine lempa ją apdeginkite iš visų pusių – taip bus gražiau, geresnis skonis.
- Per viduriuką sudėkite saldžius žaliuosius žirnelius, o ant viršaus sultingą, supjaustytą kiaulienos išpjovą bei užpilkite kreminiu krienų padažu.
- Pabarstykite traiškyta kiauliena ir papuoškite džiovintais baziliko lapeliais.
- Rekomendacijos. Orkaitėje kepdami mėsą rinkitės neaukštą temperatūrą.
- Žirnelius rinkitės geros kokybės, minkštus, saldžius, neperaugusius.
- Gaminkite su meile ir gera nuotaika.
Receptas iš tinklaraščio: „Dano Virtuvė“
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita