Ingredientai
- Kiauliena 800 g 2 maždaug 25 cm ilgio išpjovos gabalai
- Sviestas 2 valg. š.
- Imbieras 1 vnt. šaknis
- Rudasis cukrus 4 valg. š. po 2 marinatui ir mėsai
- Gvazdikėliai 1 žiupsnelis malti
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Provanso žolelių prieskoniai 2 valg. š.
- Vynas 2 valg. š. raudonasis sausas – marinatui
- Svogūnai 1 vnt. marinatui
- Česnakai 2 skiltelės marinatui
- Medus 1 valg. š. skystas – marinatui
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis marinatui
- Morkos 6 vnt. vidutinio dydžio
- Čiobreliai 1 žiupsnelis džiovinti
Kaip gaminti
1. Išpjovos gabalėlius perpjaukite pusiau, sudėkite į dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite skystą medų, smulkintus svogūnus, trintus česnakus, žiupsnį maltų juodųjų pipirų. Gauta košele aptepkite mėsos gabalėlius, apšlakstykite juos raudonuoju vynu ir per naktį marinuokite.
2. Paruoškite morkų garnyrą: nuskustas daržoves supjaustykite vidutinio storio pailgais griežiniais ir tolygiai paskleiskite kepimo skardoje. Pagal skonį pabarstykite maltais pipirais, čiobreliais, ruduoju cukrumi, apšlakstykite aliejumi, šaukite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite, kol daržoves suminkštės. Padėkite šiltai.
3. Mėsos gabalėlius ištraukite iš marinato ir peilio nugarėle nubraukite prieskonius, pagal skonį juos pabarstykite druska.
4. Dubenyje sumaišykite smulkiai tarkuotus imbierus ir gvazdikėlius. Įberkite 3–4 šaukštus rudojo cukraus, porą šaukštų „Provanso“ žolių mišinio, gerai sumaišykite. Gautoje masėje pavoliokite marinuotus mėsos gabalėlius ir apkepkite keptuvėje išlydytame svieste. Išgriebusi iš keptuvės, išdėliokite skardoje, apšlakstykite sausu raudonuoju vynu, pridenkite folija ir šaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol mėsa suminkštės. Tiekite su karštomis mokomis.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita