Ingredientai
- Kiauliena 700 g 2 gabalėliai po 350 g , išpjovos
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis malti
- Aliejus 2 valg. š.
- Svogūnai 50 g
- Rauginti kopūstai: 400 g
- Vynuogės 200 g mėlynosios
- Vynas 200 ml baltas
- Grietinėlė 150 ml
- Saldžiosios paprikos milteliai 2 valg. š.
- Mairūnas 1 žiupsnelis 5 šakelės
- Sausas rislingas: (putojantis) 100 ml
Kaip gaminti
1. Mėsą apibarstykite druska, pipirais ir apkepkite įkaitintame aliejuje. Išimkite iš keptuvės.
2. Svogūnus supjaustykite, raugintus kopūstus perplaukite šaltu vandeniu ir nuvarvinkite. Vynuoges nuplaukite. Svogūnus apkepinkite įkaitintoje keptuvėje, supilkite vyną, įpilkite 100 ml vandens, įmaišykite grietinėlę.
3. Po 5 minučių į keptuvę su padažu sudėkite kopūstus, įberkite saldžiosios paprikos ir patroškinkite.
4. Masę sukrėskite į kepimo indą, sudėkite mėsos gabalėlius, apibarstykite mairūnais. Kepkite 200 laipsnių orkaitėje 40 minučių. Iki kepimo pabaigos likus 10 minučių, sudėkite vynuoges. Išėmus iš orkaitės apšlakstykite rislingu.
Knyga „Uogos“ |
Receptas iš knygos „Uogos“