Ingredientai
- Kiauliena 1 kg kumpis
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Prieskoniniai žalumynai 100 g morkų, salierų lapkočių ir svogūnų laiškų
- Sviestas 2 valg. š. ir 2 valg. š. tepusis riebalų mišinys
- Druska 1 žiupsnelis
- Pipirai 1 žiupsnelis
- Pomidorų padažas 1 valg. š.
- Laurų lapai 1 vnt.
- Čiobreliai 2 vnt. šakelės
- kadagių uogos 2 vnt.
- Vynas 500 ml baltas
- Grybai 300 g jauni baravykai arba šilbaravykiai,
- Aliejus 30 ml
- Petražolės 1 valg. š. kapotų
Kaip gaminti
1.Svogūną nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Morkas, salierų lapkočius ir svogūnų laiškus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite.
2.Keptuvėje išlydykite riebalus, sudėkite gabaliukais pjaustytą mėsą ir gerai apkepinkite. Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Sudėkite morkas, salierus, svogūnų laiškus ir kepinkite 2 minutes. Įmaišykite pomidorų pastą, laurų lapelį, čiobrelius ir kadagių uogas.
3.Supilkite 400 ml vyno ir uždengę troškinkite apie 40 minučių. Jei reikia, dar įpilkite vyno. Grybus nuvalykite ir supjaustykite riekelėmis. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite grybus ir kepinkite 3–4 minutes.
4.Pasūdykite, pabarstykite pipirais. Sudėkite sviestą, petražoles ir kaitinkite, kol sviestas išsilydys. Į lėkštes dėkite guliašo, ant viršaus – keptų grybų. Tiekite su bulvių koše.
Knygos "Sotūs pietūs" viršelis |
Receptas iš knygos „Sotūs pietūs“, kulinarė Neringa Kalasauskaitė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: JI24.lt
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita