Ingredientai
- Kiauliena 700 g sprandinė
- Bulvės 4 vnt. didelės
- Svogūnai 1 vnt. didelis
- Česnakai 2 g
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 valg. š. 1-1,5 valg. š.
- Pomidorų padažas 3 valg. š.
- Kmynai 1 arbat. š.
- Mėsos sultinys 1 l
- Špinatai 150 g
- Grietinė 150 g
- Aliejus 1 valg. š.
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Į gilioje keptuvėje (gerai, kad ji būtų su dangčiu) įkaitintą aliejų sudėkite kubeliais supjaustytą kiaulienos sprandinę. Apkepkite ją, kol nebeliks raudonio, įberkite druskos ir juodųjų pipirų.
2. Sudėkite labai smulkiai supjaustytus svogūną ir česnaką. Pakepkite porą minučių, sudėkite nuskustas ir stambiai supjaustytas bulves. Ant stiprios ugnies viską kepkite maždaug 5 min., suberkite saldžiosios paprikos miltelius. Viską gerai sumaišykite. Kepkite tiek laiko, kiek prireiks.
3. Į keptuvę įberkite kmynų ir įdėkite pomidorų pastos, įpilkite sultinio ir palaukite, kol užvirs. Uždenkite keptuvę dangčiu ir maždaug 30 min. pakepkite.
4. Praėjus pusvalandžiui, kai mėsa ir bulvės bus minkšti, sudėkite susmulkintus špinatus ir dar 3 min. troškinkite. Paskui įdėkite grietinės, viską gerai sumaišykite, įberkite dar druskos ir juodųjų pipirų.
Patarimas. Jeigu nemėgstate kmynų – nedėkite jų. Špinatus rinkitės tik šviežius, konservuoti nesuteiks gaivumo pojūčio.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita