Ingredientai
- Kiauliena 1 kg liesos
- Paprikos 4 vnt. skirtingų spalvų
- Svogūnai 3 vnt.
- Grietinė 200 g
- Majonezas 200 g
- Vištienos sultinys 1 vnt. kubelis
- Miltai 1 valg. š.
- Aliejus 50 ml
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis maltų
- Laurų lapai 2 vnt. keli
- Druska 2 valg. š.
- Obuolių actas 50 ml
- Citrinos 1 vnt.
- Petražolės 10 g šakelė žalių
- Bazilikai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Čiobreliai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų
- Aitrioji paprika 1 arbat. š. žiupsnelis maltos
Kaip gaminti
1. Mėsą susmulkinkite kaip šašlykams. Į pusę litro virinto šalto vandens įpilkite 2 šaukštus obuolių acto, 2 šaukštus citrinos sulčių, po žiupsnelį pipirų ir laurų lapelių, šaukštą druskos. Šiuo tirpalu užpilkite mėsą. Dar įdėkite į kelias dalis perpjautą svogūną ir palikite kelioms valandoms.
2. Marinatą nupilkite, svogūną išmeskite, mėsą pakepinkite sausoje keptuvėje. Keptuvėje susidariusį skystį, pikite į dubenėlį.
3. Kai mėsa apdžius, įpilkite į keptuvę šlakelį aliejaus, ant mėsos užberkite šaukštą miltų, išmaišykite ir kepkite, kol lengvai apskrus. Tuomet sudėkite 2 susmulkintus svogūnus. Jei svyla, įpilkite nupilto skysčio.
4. Kol svogūnai ant lėtos ugnies troškinsis su mėsa, supjaustykite paprikas ir taip pat suberkite į keptuvę.
5. Iš grietinės, majonezo ir 200 ml drungno vandens (kuriame ištirpinote vištienos sultinio kubelį) paruoškite padažą. Jį užpilkite ant mėsos. Teliks pagardinti aromatingais prieskoniais - petražolėmis, bazilikais, čiobreliais, paprikų milteliais (jei patinka) ir džiovintomis aitriosiomis paprikomis.
6. Guliašą, vis pamaišydama, kepkite dangčiu uždengtoje keptuvėje apie 20 min.
Skanu su bulvėmis. Tinka ir su ryžiais, šviežių daržovių salotomis.
Skanaus!
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Troškiniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita