Ingredientai
- Kiauliena 2 vnt. išpjovos gabalėliai
- Sviestas 1 valg. š. arba aliejaus
- Druska 1 arbat. š.
- Česnako milteliai 1 arbat. š.
- Juodieji pipirai 0,5 arbat. š.
- Saldžiosios paprikos milteliai 1 arbat. š.
- Bulvės 10 vnt. nedidelių
- Čiobreliai 1 arbat. š. geriau šviežių, bet tinka ir džiovinti
- Rozmarinai 1 arbat. š. geriau šviežių, bet tinka ir džiovinti
- Šparaginės pupelės 1 sauja
- Aliejus 1 valg. š.
- Medus 3 valg. š. glajui
- Česnakai 1 skiltelės glajui
- Sojos padažas 4 valg. š. glajui
- Apelsinai 0,5 vnt. išspaustos sultys; glajui
- Krakmolas 1 arbat. š. glajui
Kaip gaminti
1. Labai švariai nuplaukite bulves. Jas pjaukite perpus, sumaišykite su aliejumi ir žiupsniu druskos.
2. Nedideliame indelyje pasiruoškite prieskonių mišinį kiaulienai: minkštą sviestą sumaišykite su visais prieskoniais bei smulkintu šviežiu čiobreliu ir rozmarinu. Šiuo prieskonių sviestu įtrinkite kiaulieną. Skardą išklokite kepimo popieriumi, ant jo dėkite bulvytes ir kiaulieną bei pašaukite į įkaitintą 190 laipsnių orkaitę. Kepkite 40 min.
3. Šparagines pupeles sumaišykite su šlakeliu aliejaus, žiupsneliu druskos bei dėkite prie kepančios kiaulienos ir bulvių. Viską kepkite dar 15 minučių (t. y. mėsa kartu su bulvėmis iš viso keps 55 min).
4. Dabar imkitės glajaus. Į nedidelę keptuvę dėkite medų, įtarkuokite česnako, pilkite soją ir apelsinų sultis. Maišykite ir kaitinkite kol viskas pavirs į vientisą masę. Atskirame dubenėlyje sumaišykite krakmolą ir šaukštą vandens, šį mišinį pilkite į padažą keptuvėje. Viską maišykite, kol padažas sutirštės iki tepamos konsistencijos. Iškepusią mėsą palikite atvėsti 10 min., paskui ją aptekite glajumi ir pjaustykite norimo dydžio gabalėliais.