Ingredientai
- Kiauliena 500 g išpjovos, vieno didesnio gabalo
- Šoninė 7 riekės rūkytos arba vytinto kumpio; plonai pjaustyto
- Šalotinis svogūnas 6 vnt.
- Šalavijai 2 vnt. šakelės šviežio
- Rozmarinai 1 vnt. šakelė šviežio
- Druska 1 žiupsnelis
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis ir dar keli grūdeliai nemaltų
- Česnako milteliai 1 žiupsnelis arba granulių
- Sviestas 25 g
- Vynas 20 ml balto sauso
- Alyvuogių aliejus 3 valg. š.
- Balzaminis actas 2 arbat. š.
Kaip gaminti
1. Svogūnus nulupti ir perpjauti išilgai per pusę. Išdėlioti perpjauta puse į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir apšlakstyti kiekvieną puselę juoduoju balzaminiu actu. Tada užberti šviežio rosmarino lapelių, džiovinto česnako granulių, druskos ir maltų juodųjų pipirų. Kepti iki 180°C įkaitintoje orkaitėje su garais (arba pastačius apačioje keramikinį indelį su vandeniu) 15 minučių.
2. Išpjovą supjaustyti 2-3 cm storio riekelėmis – medalionais. Medalionų kraštus apsukti vytinto kumpio arba rūkytos šoninės juostelėmis, uždėti po 2 lapelius šalavijo ir sutvirtinti kulinariniu siūlu.
3. Keptuvėje įkaitinti alyvuogių aliejų, suberti pipirų grūdelius, įdėti sviestą ir likusius šalavijo lapelius. Tada sudėti kiaulienos medalionus ir gražiai apskrudinti iš abiejų pusių. Užpilti baltu vynu. Iš orkaitės išimti iškepusius svogūnus ir įdėti į ją penkioms minutėms mėsą.
4. Iškepusią mėsą patiekti su karamelizuotais svogūnais ir mėgstamu garnyru.