Ingredientai
- Kiauliena 4 vnt. nugarinės pjausniai
- Raudonasis svogūnas 2 vnt.
- Pomidorai 4 vnt.
- Česnakai 1 skiltelės
- Miltai 2 valg. š.
- Prieskoniniai žalumynai 1 arbat. š.
- Cukrus 2 arbat. š.
- Actas 2 valg. š. arba kito švelnaus
- Aliejus 2 valg. š.
- Sviestas 1 valg. š.
- Juodieji pipirai 1 žiupsnelis
Kaip gaminti
1. Lėkštėje sumaišykite miltus, druską, juoduosius pipirus ir prieskonines žoleles. Ypač tinka „Provanso“ žolelių mišinys, bet gali būti vien šalavijai ar koks kitas prieskonis. Mišinyje apvoliokite kiaulienos pjausnius.
2. Didesnėje keptuvėje įkaitinkite aliejų ir truputėlį sviesto bei sudėkite miltuose ir prieskoniuose apvoliotą mėsytę. Kiekvieną pjausnių puselę kepkite po 6–7 minutes.
3. Žiedais ar pusžiedžiais supjaustytus svogūnus porą minučių palaikykite acte. Per tą laiką ketvirčiais supjaustykite pomidorus. Tuomet mažoje keptuvėje įkaitinkite šlakelį aliejaus ir sudėkite svogūnus, sutraiškytą česnako skiltelę, įberkite cukraus. Iš karto sudėkite ir pomidorus. Šį mišinį reikia kepti ne ilgiau kaip 5 minutes, kad pomidorai spėtų tik gerai sušilti, o ne ištižti.
4. Garnyrui galite rinktis bulves, ryžius ar žalius salotų lapus.
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita