Ingredientai
- Kiauliena 800 g nugarinė be odos
- Šaldyti žirneliai 1 vnt. pakuotė
- Šaldytos šparaginės pupelės 1 vnt. pakuotė
- Citrinos 1 vnt. šlakelis sulčių (ir marinatui taip pat)
- Česnakai 4 skiltelės marinatui
- Vynuogių kauliukų aliejus 3 valg. š.
- Klevų sirupas 3 valg. š. marinatui (galima naudoti ir medų)
- Sojų padažas 3 valg. š. marinatui
- Aliejus 3 valg. š. marinatui
- Čiobreliai 1 valg. š. marinatui
- Kalendros 1 valg. š. marinatui
- Druska 1 arbat. š. pagal skonį
- Juodieji pipirai 1 arbat. š. pagal skonį šviežiai malti
- Sultys 2 st. marinatui (ananasų)
- Grūdėtosios garstyčios (marinatui) 1 valg. š.
Kaip gaminti
1. Pirmiausia paruoškite marinatą: česnakus susmulkinkite ir sumaišykite su aliejumi, sojų padažu, klevų sirupu, ananasų sultimis ir nurodytais prieskoniais.
2. Mėsą nuplaukite, nusausinkite, įtinkite druska ir pipirais, dėkite į sandarią rankovę, užpilkite marinatu ir vis pavartydama marinuokite apie parą.
3. Iš marinato ištrauktą mėsą trumpai, bet ant didelės ugnies pakepinkite keptuvėje – užsitrauks mėsos poros ir kepant neišbėgs sultys, tada dėkite į karščiui atsparią riebalais pateptą kepimo formą ir kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 min.
4. Žirnelius ir šparagines pupeles atšildykite, trumpai pakaitinkite virš garų ir sumaišykite su aliejumi, citrinų sultimis bei prieskoniais.
5. Kepsnį tiekite supjausčiusi gabalėliais su mėgstamu padažu ir troškintomis daržovėmis.
Pagaminsite per 1 val. 10 min. (neskaičiuojant marinavimo laiko).
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Žurnalas „Ji“
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Vakarėlis
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita