Ingredientai
- Kiauliena 400 g sprandinės - kepsniams
- Druska 2 žiupsnelis kepsniams ir padažui
- Pipirai 2 žiupsnelis kepsniams ir padažui
- Česnakai 4 skiltelės kepsniams ir skiltelė - padažui
- Alyvuogių aliejus 2 valg. š. kepsniams
- Vynas 1 st. 0,5 sauso raudono - kepsniams
- Svogūnai 2 vnt. kepsniams
- Grietinėlė 400 ml riebios - padažui
- Pomidorų padažas 1 valg. š. padažui
- Miltai 2 valg. š. padažui
Kaip gaminti
- Mėsą pabarstykite druska, pipirais, ant kiekvieno gabaliuko išspauskite šiek tiek česnako.
- Visus kepsnius sudėkite į dubenį, pašlakstykite alyvuogių aliejumi, apipilkite vynu ir marinuokite bent parą šaldytuve.
- Užmarinuotus kepsnius suvyniokite į foliją, prieš tai juos gausiai apibarstykite pjaustytais svogūnais (kepant svogūnai išleis savo sultis ir mėsa taps minkšta ir sultinga) ir kepkite ~45 min 200 laipsnių orkaitėje.
- Po to foliją nuvyniokite, svogūnus nuimkite ir mėsa dar keletą minučių paskrudinkite.
- Padažui: Grietinėlę supilkite į puodą ir šiek tiek pakaitinkite, į ją įmaišykite pomidorų padažo, druskos, pipirų, išspauskite česnako.
- Į padažą įmaišykite porą šaukštų miltų, kad jis įgautų tinkamą konsistenciją, dar minutėlę pavirkite padažą nukelkite nuo ugnies ir jau galite tiekti (padažas būtinai tiekiamas karštas).
Pagaminsite per 1 val. 30 min neskaičiuojant marinavimo laiko.
Receptas Lauros Kanevičiūtės, http://virtuvesuzrasai.blogspot.com/
Kategorijos
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita