Ingredientai
- Kiauliena 1 kg nugarinės
- Slyvos 200 g
- Džiovinti pomidorai 100 g konservuotų saulėje džiovintų
- Sojų padažas 2 valg. š.
- Aliejus 1 valg. š.
- Obuoliai 2 vnt.
Kaip gaminti
Šventinis kepsnys
- Kiaulienos nugarinėje padarykite „kišenę“, įpilkite šaukštą sojos padažo.
- Supjaustykite šiaudeliais saulėje džiovintus pomidorus ir slyvas.
- Slyvas ir pomidorus įdėkite į „kišenę“.
- Smeigtukais ją „užsiūkite“. 2 šaukštais sojos padažu suvilgykite visą mėsą.
- Į kepimo indą įdėkite folijos lakštą, į jį įpilkite šaukštą aliejaus, įdėkite kepsnį ir užlankstykite kraštus.
- Kepkite 1 val. įkaitintoje orkaitėje iki 200 C. Tada praverkite folgą ir kepkite apie 10 min., kol apskrus.
- Orkaitėje įkaitintoje iki 180C kepkite obuolius.
- Kepsnį tiekite su bulvėmis, keptais obuoliais ir spanguolių padažu.
Receptą atsiuntė Jūratė Sarapovienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Konkursai: Šventinis patiekalas, kuriuo didžiuojasi mūsų šeima
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Rengiu šventę: Kalėdos
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita