Ingredientai
- Faršas 400 g kiaulienos
- Batonas (mirkytas) 1 riekės
- Manai 1 valg. š.
- Krakmolas 1 valg. š.
- Kiaušiniai 1 vnt.
- Prieskonai maltai mėsai 1 valg. š.
- Patisonas 50 g
- Moliūgai 50 g
- Paprikos 100 g pusė saldžiosios
- Salierai 20 g pusė stiebo
- Svogūnai 1 g
- Druska 1 arbat. š.
- Muskatas 1 arbat. š. žiupsnelis malto
- Pipirai 1 arbat. š. žiupsnelis maltų baltųjų
- Majonezas 1 valg. š.
- Džiūvėsiai 50 g maltų
Kaip gaminti
1. Mėsą sumaišykite su kiaušiniu, krakmolu, manais, batonu, šaukštu prieskonių maltai mėsai.
2. Burokine tarka susmulkinkite visas daržoves. Į jas įberkite pusę šaukštelio druskos, žiupsnelį muskato bei baltųjų pipirų. Išmaišykite su majonezu.
3. Smulkintas daržoves nusunkite kiaurasamtyje. Nusunkto skysčio patartina neišpilti - puikiai tinka padažui.
4. Formuokite 2 mėsos "zuikius'', į kiekvieno vidų dėkite daržovių įdaro. Apibarstykite džiuvėsiaisir ir apie 1 val. kepkite 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Receptą atsiuntė Regina Račkauskienė
Kategorijos
- Ieškau idėjų iš: Skaitytojų receptai
- Ketinu ruošti specialiai: Pietums, Vakarienei
- Noriu patiekalo: Kepsniai
- Renkuosi pasaulio virtuvę: Kita